Frenchify me

Planen, som nå ser ut til å være aldeles strålende, går som smurt. Årskurs i Caen 14/15 står for tur, så snart masteroppgava er levert og sommeren er over.

fransk

 

I den anledning har jeg gjort noen forberedelser, og kloke innkjøp.

– Babbel.com er et billig internettspråkkurs som i alle fall fungerer bra for trening av ordforråd. Selv om et ekte kurs sikkert hadde vært topp, var det noe med at tap av arbeidsinntekt, kursavgift, manglende støtte fra lånekassa, losji og reise til sammen ble litt flere penger enn jeg har (særlig med tanke på at jeg om et år skal flytte tilbake til Norge, og ikke kan spå om fremtiden. En kan risikere å ikke få jobb helt med en gang, og da er det sikkert greit å holde igjen sparepengene sine). I følge Babbel har jeg nå lært meg 2035 franske ord, og det er ganske mange flere enn ingen.

– Ordnett.no-abonnement. Som litteraturstudent elsker jeg jo ordbøker, og man kan strengt tatt ikke leve uten. Pluss at Vega forlag har gitt ut en ordbok med CD, og det er sikkert superlurt for oss uttale-noobs.

– Språkkurs på CD. Dette er ekstremt retro, og jeg får litt følelsen av å være med i en film når jeg setter det på. Husker ikke helt hvilken, kan det være Love actually? Bortsett fra det høres hun som snakker norsk ut som hun er fra 70-tallet eller noe sånt. Det er helt ok å rusle rundt og høre på franske fraser, da, og det kan i alle fall ikke skade.

– Lydbøker på fransk. Deichmanske har noen, pluss at de har sånne små søte lettlestbøker med cd til.

– Gjengangerne på NRK nett-tv. Det er i tillegg helt gratis å se på i ca to dager til.

– Av lillesøster fikk jeg oppgavekompendier. Det føles veldig skoleaktig ut, og etter fem år som universitetsstudent var det hyggelig og trygt å begynne med noen ferdiglagde oppgaver, og ikke kun sånne som man lager på egenhånd.

– Samlingen min av franske filmer er heller ikke så liten, så den kan utnyttes nå. (De fleste av mine samlinger er ikke så små, og i tillegg samler jeg på ganske mye. Men det er en annen sak.)

– Ekte bøker som Le petit prince og La peste har jeg også ambisjoner om å få lest en gang. Helst før jeg drar ! Mamma hadde heldigvis et ganske ok franskbibliotek jeg fikk lov å raide.

– En parlør. For en bokelsker er bøker alltid bra å ha, og en parlør får man plass til i lomma.

– Pensum. Det hører også med, men jeg tenker faktisk å spare det til jeg begynner på universitetet. Om man leser akkurat det samme når det er ikke-pensum er det tross alt litt mer gøy. Da føles det jo som fritid.

Reklamer

En kommentar om “Frenchify me

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s